neděle 20. září 2020

TŘETÍ TÝDEN VE ŠKOLE

Holky a kluci už za sebou mají třetí týden ve škole a jde jim to skvěle!👍😉 

Už jsou tady skoro jako doma, všichni se moc snaží a tak největším problémem, který řešíme velkou část každého dne, jsou jen roušky... kdo ji nemůže najít, kdo ji s kým vyměnil, čí je ta, která se válí na zemi... Hitem posledních dní jsou přestávkové bitvy s rouškami. To se natáhne rouška, napne gumička a vystřelí se proti soupeři😄 Snažím se to hlídat, vysvětlovat a zakazovat, ale někdy o přestávce musím ze třídy odejít, a pak je to prostě silnější, než všechny zákazy. Takže jestli jste zjistili, že vaše děti mají roušky bez gumiček, problém je pravděpodobně odtud.

V češtině se děti učí rozpoznávat první a poslední písmeno ve slově, ideální na procvičování je slovní fotbal. Ten můžete se svými dětmi hrát i doma. Taky skládáme slova z hlásek, někomu to jde výborně, někdo s tím ještě trošku bojuje. Ale nemějte strach, zvládnou to všichni!

V matematice jsem zatím nenarazila na žádný problém, všichni jsou zdatní počtáři a úkoly, které řeší v pracovním sešitě, se jim zdají lehké. Doufám, že jim to dlouho vydrží😉 

A teď už to, na co asi nejvíc čekáte - fotky z třetího týdne jsou ve fotoalbu ZDE a video si můžete pustit TADY

Přeji vám hezkou neděli!

Kamila Vávrová